Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Може да карам във Формула 1 през 2009 година

Сена: Може да карам във Формула 1 през 2009 година

40
0

Бруно Сена казва, че има предложения за следващия сезон на Формула 1 , но признава, че пътят към сделката преминава през побеждаване на конкуренцията.

Племенникът на трикратния световен шампион, Айртон, завърши на второ място в шампионата GP2 тази година. Така в едва втория му сезон пред него остана само Джорджо Пантано.

Сена на няколко пъти бе свързван с тимове от Формула 1, като 25-годишният бразилец твърди, че към него има силен интерес от няколко екипа.

„Имах един наистина силен сезон в GP2 – беше сезон с няколко много силни и няколко много слаби момента, но достатъчно добър, за да завърша втори” – бе цитиран Сена от „Ройтерс”. „И предполагам сезонът трябва да ми е помогнал малко по отношение на Формула 1.”

„Разговаряхме с няколко отбора и има силен интерес от няколко от тях.”

„Така има няколко възможности за пилот и няколко за тест пилот… но има мощна конкуренция, така че още сега трябва да опитам да изпреваря конкурентите си и да видя дали мога да си уредя място.”

Сена признава, че Торо Росо, които предстои да потвърдят пилотите си за 2009 година, са един от отборите. Съсобственикът им, Герхард Бергер, е близък приятел на семейство Сена.