Начало Картинг Серафимов първи в Хасково, пилоти изтощени до краен предел

Серафимов първи в Хасково, пилоти изтощени до краен предел

201
0
Владимир Арабаджиев,Симеон Симеонов

Юлиан Серафимов спечели и двете състезания във висшия клас KZ2 в 4-ия кръг от националния шампионат по картинг. При голяма жега от 40 градуса пилотски състав беше доста оредял заради бойкота на много от състезателите, които не са съгласни с управлението на федерацията. Клас все пак сформираха 4 от 5-те категории, в които имаше задължителния минимум от 4 състезатели.

Организаторите бяха положили сериозни усилия около подготовката на трасето, като беше изградена солидна зона за сигурност от чакъла и предпазна стена от гуми на първия завой, като трасето се караше в обратна посока.

Серафимов бе на пистата заедно с Николай Петров, Величко Мачев и Искрен Иванов, като последният не бе карал от много отдавна и в последните сезони отговаря за времеизмерването. След като взе убедително квалификацията, Серафимов спечели и състезанията, като и в двете остави Николай зад себе си, като води от старта до финала. В първото трети завърши Искрен, а във второто на тази позиция завърши Мачев. Така Серафимов спечели кръга с 50 точки.

В клас Ротакс Макс в отсъствието на лидера в шампионата Любомир Гърков, който бе в Турция да подкрепя сестра си Виктория в рали Троя, две победи в двата манша постигна Дейвид Петров и стана първи за кръга. Втори и в двете завърши Мартин Вълчанов, а трети Любомир Маринков. 4-ия участник Александър Цветков не завърши и двата манша.

В Ротакс Джуниър точки за шампионата няма да бъдат раздавани, тъй като участниците бяха само трима. Победител и в двете състезания стана Александър Коларов, който явно заради страхотната жега не бе в добро физическо състояние и караше с висока телесна температура.

Здравословни проблеми имаше и Димитър Иванов, който реши да кара в Мини и в Ротакс Джуниър. Той бе класиран на 2-о и 3-о място в двете състезания в по-големия клас, но бе изтощен до краен предел и повръщаше, като също се състезава с висока температура.

В Мини не кара лидерът в шампионата Никола Цолов. Победите в двата манша взе Александър Михайлов. Втори и трети след силно каране завърши Мариян Бондиков, с което си осигури второ място за кръга. С 2-о и 4-о място Алекс Атанасов е 3-и за кръга. Димитър Иванов не завърши и двете състезания

В Мини БГ нови два успеха взе Никола Досев. Той бе най-бърз в двата манша и от съботния ден. В неделя в първото състезание Досев остави на 5,2 сек зад себе си Слави Минков и Данислав Арсов, а във второто Петър Шингов и Арсов.