Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Перес: Ферари никога не са били опция за мен

Серхио Перес: Ферари никога не са били опция за мен

60
0
пресконференция

Ферари никога не са били опция за Серхио Перес, заяви самият пилот на пистата Сузука, коментирайки обявеното си преди седмица присъединяване към Макларън.

Състезателят, който понастоящем кара за Заубер, каза в Сингапур, че нито един топтим не се е свързал с него. Днес обаче призна, че тогава не е бил напълно искрен.

Бяхме провели някои разговори, но не исках да издавам твърде много информация за възможностите си. Ако бях отговорил положително, че има интерес, щяха да завалят въпроси. Желанието ми бе всичко да премине тихо и кротко, да се концентрирам върху настоящия си тим, за да дам 100% от себе си – обясни 22-годишният мексиканец.

Перес е член на академията за млади пилоти на Ферари и това бе основната причина, поради която упорито бе свързван със Скудерията и мястото на Фелипе Маса.

Президентът на екипа Лука ди Монтедземоло обаче заяви, че Серхио не е достатъчно опитен, за да кара за отбора от Маранело.

Всъщност имаше дискусии с Ферари, но те никога не са ми били опция. Разговарях с тях заради това, че съм част от академията. На Ферари им е трудно да вземат решение. Мисля, че са доволни от Фелипе Маса. Той е чудесен пилот, доказан. Аз не съм такъв. При мен няма гаранции, докато при Фелипе се знае какво се очаква. Затова не бях вариант за тях – разясни още мексиканецът.

Той бе настанен между настоящите пилоти на Макларън – Дженсън Бътън, с когото ще работи от догодина и Люис Хамилтън, чието място в отбора заема.

С Макларън единственият вариант е да печелиш във всеки старт. Там нещата са ясни – каза още Перес.