Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сериозни натоварвания за гумите на Албърт парк

Сериозни натоварвания за гумите на Албърт парк

35
0

Хард и софт са двата типа гуми, които компанията Бриджстоун предоставя този уикенд на отборите от Формула 1 за втория кръг от сезона в Австралия. Трасето е с общо 16 завоя, изисква ниско аероприлепяне на правите, но по-високо ниво на сцепление в кривите и това кара отборите да търсят най-добрия възможен компромис. Натоварванията върху гумите са сериозни и тимовете ще трябва още повече да внимават за тях по време на уикенда.

– Както видяхме и миналата година, Албърт парк ни изправя пред множество предизвикателства – коментира директорът на отдела по развитието в Бриджстоун Хирохиде Хамашима. – Това е първият старт тази година, който ще се проведе на писта, която не се използва постоянно с такива цели. Очакваме с течение на времето условията на трасето да се подобряват непрекъснато и поради тази причина намирането на най-добрите реглажи никак няма да е лесно. Сега малко променихме типовете гуми, така че справянето с тях не би трябвало да е толкова трудно, колкото бе през 2009 г. В Мелбърн има сериозен грейнинг (късане) и въпреки по-твърдите смеси, екипите пак ще трябва да внимават.

Според разликата в представянето на двата типа гуми ще е по-голяма спрямо отбелязаната в Бахрейн. Времето също може да се окаже решаващ фактор, допълни Хамашима.