Начало Рали Сериозни проблеми за Катя Стратиева в първия ден в Швейцария

Сериозни проблеми за Катя Стратиева в първия ден в Швейцария

47
0

Тежък първи ден в рали Дьо Вале в Швейцария имаше българската състезателка Екатерина Стратиева. Надпреварата е последен кръг от Европейския шампионат за 2015 г. Теч на гориво още в първата отсечка за малко да спря участието й в надпреварата, като тя и навигаторът й Юлияна Нирфаш (Унг) извадиха късмет, че автомобилът не се е запалил.

„Това беше ужасен и драматичен ден за нас. Но, Слава Богу, стигнахме до сервиза и продължаваме участието си, обясни Катя. – Загубихме страшно много гориво, но разбрахме това непосредствено преди началото на 2-ия пробег. Проблемът беше в предната част, точно при мотора. Наложи се да се движим много бавно, едва ли не по инерция, за да завършим отсечките. Рискувахме много, защото опасността колата да се запали беше реална. Много се радвам, че, успяхме да се опазим от по-големи проблеми.“

Катя ще продължи в надпреварата утре по системата Супер рали. Тя изрази надежда, че новият ден ще бъде и ново начало за нея. Катя трябва само да завърши състезанието, за да защити своята титла при дамите от миналата година.