Начало Автомобили Серията Dacia Extreme – за хора с активен начин на живот

Серията Dacia Extreme – за хора с активен начин на живот

3630
0
Dacia
Dacia Extrеme

Продължава лидерството на Dacia в продажбата на автомобили у нас. За третото тримесечие на годината брандът има ръст от 13,57% или 2023 продадени автомобила. Моделите на румънската марка намира отличен прием на пазара у нас. Dacia е лидер при продажбите в сегмент В с моделите Sandero и Jogger, който бе избран за за Автомобил на годината 2023. Лидер на пазара при електрическите автомобили е моделът Spring, а в С-SUV сегмента Duster е на второ място.

Успехът на Dacia се дължи най-вече на отличното съотношение на цена и качество. За да бъде още по-атрактивна Dacia въведе ново най-високо ниво на оборудване, наречено Extreme. То е налично за Sandero Stepway Jogger, Duster и Spring

Серията Extreme e за хора с активен начин на живот. Те обичат да бъдат сред природата. Обичат предизвикателствата и често пътуват до места, където другите не биха отишли.

Повишените възможностите за излизане извън асфалтовите пътища се дължат на системата Extended Grip. Тя е налична за Sandero Stepway Extreme и Jogger Extreme, които са само с предно предаване. За Duster Extreme тя не е необходима, тъй като това е автомобил с повишена проходимост.

Автомобилите от серията  Extreme се отличават с нови екстериорни цветове. Кедрово зелено е окраската за Stepway, Jogger и Duster и син „Stone“ за Spring

И двата са близки до естествените природни цветове. Меднокафяви елементи освежават капаците на страничните огледала и капачките на джантите. Меднокафяв е надписът Dacia върху вратата на багажника, изписването на модела върху релсите на покрива и около фаровете за мъгла. Duster получава и меднокафяв шнорхел. В долната част на вратите има декорация с топографски дизайн, както и B-колоните. Визията се допълва от черни гланцови алуминиеви джанти (17-инчови за Duster, 16-инчови за Stepway и Jogger).

Тези елементи продължават и в интериора. Меднокафяви елементи има върху панелите на предните врати и около вентилационните отвори. Меднокафява е облицовката около основата на скоростния лост, както и шевът на скоростния лост в Duster. В Spring меднокафяви елементи има около навигационния екран.

Сива тапицерия MicroCloud покрива панелите на вратите и седалките (при Stepway, Jogger и Duster), както и арматурното табло (при Stepway и Jogger). Тази материя прилича на кадифе и е мека и приятна на допир. Отличава се с много добра износоустойчивост и е лесна е за почистване.

С лансирането на новото ниво на оборудване Spring Extreme, Dacia предлага и новия двигател ELECTRIC 65 с 65 к.с./48 kW, който е наличен само за това оборудване

С него автомобилът може да измине до 220 км в смесен цикъл и 305 км в градски цикъл. Двигателят ELECTRIC 45 с 45 к.с./33 kW продължава да се предлага за ниво на оборудване Essential.

С Jogger се лансира т.нар. Sleep Pack. С него само за минути купето може да се превърне в спалня с матрак с размери 190×130 см. Комплектът включва двойно легло, което може да се сглоби за по-малко от две минути. Този пакет може да се ползва като се махне третият ред седалки.