Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезон 2013 в F1 – ще се различава ли от предходните години

Сезон 2013 в F1 – ще се различава ли от предходните години

48
0

След много кратка зимна почивка, през която реално отборите от Формула 1 продължиха работата си, а пилотите не спряха да тренират, сме на прага на новия сезон.

Основният въпрос обаче е дали той ще се различава по нещо от предишните няколко шампионата. В новия брой на списание ClubS1 екипът на изданието търси отговора с различни материали и гледни точки.

В него са представени най-интересните решения на отборите в технически план преди първите стартове от календара. Правилата не се промениха, но на практика всички екипи имат нови болиди с някои особено любопитни детайли. Въздействието им върху общото поведение е трудно да се оцени, но те заслужават специално внимание.

Разгледана е и темата как двигателите се превърнаха на практика в елемент от аеродинамиката, при това през погледа на един от най-опитните специалисти по отношение на агрегатите – шефът на отдела за мотори във Ферари Лука Марморини. Подробно е разказано защо на Фернандо Алонсо му предстои най-трудния сезон в кариерата му. Представен е един специален поглед към толкова обсъжданите платени пилоти, и то от един от тях – преминалият за този сезон в Катерам Шарл Пик. Неговата гледна точка, както и случващото се в дъното на колоната, също са интересни, защото във Формула 1 се води борба за всяка едно позиция.

В новия брой е представена една от българските надежди в картинга – Васил Коларов, както и развитието на следващия кръг в световния рали шампионат, където един Себастиен (Льоб) се оттегли, но друг (Ожие) е на път да установи нова доминация.

Бонус към мартенското издание на ClubS1 е традиционното приложение с всичко отбори и пилоти във Формула 1 и календара с пистите за сезона.

Eлектронен вариант на изданието може да намерите в www.e-spisanie.com