Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезон 2024

Сезон 2024

3298
0
Сезон 2024
ClubS1- корица на брой 271

Рядко се е случвало подготовката за един сезон във Формула 1 да има толкова голямо значение не само за стартовете в неговата програма, но и за тези през следващата състезателна година! Успехът през 2024 г. почти сигурно ще означава добро представяне и през 2025-та. Причината е, че от 1 януари догодина всички ще насочат усилията си към автомобилите от новата епоха през 2026 г. И на практика ще пипнат много малко по болидите от тази. С две думи, който е успял да се справи с колата за 2024 г., може да постигне двоен успех. Какво ще се случи след това е съвсем друга тема, макар че историческият трансфер на Люис Хамилтън във Ферари всъщност постави нейното начало.

Как обаче ще стигнем до новата ера предстои да видим в голяма степен точно през настоящата година и сезон 2024

След смазващото превъзходство на Ред Бул и Макс Верстапен през 2023 г. няма съмнение, че те отново са сочени за фаворити. Но събитията около шефа на тима Кристиан Хорнер може напълно да разбият шампионския екип. Възможно е смелият подход на екипа от Милтън Кийнс да промени сериозно концепцията на болида си да доведе до нова доминация, но има вероятност и да се окаже грешка! Както става ясно от един специален материал в този брой, решението за тази промяна вероятно е било взето някъде около Гран при на Бразилия през 2022 г., когато съперниците победиха в Сао Пауло…

Безспорно ще е интересно и как Ферари и Мерцедес, намерили през 2023 г. своята посока, ще се представят през новия сезон 2024. Защото доминацията на Ред Бул в не малка степен дойде и като следствие на техните лутания

Какво ще направи Астън Мартин с неостаряващия Фернандо Алонсо е също интересна тема. Испанецът е обект на друг специален материал в този традиционен предсезонен хартиен брой. Любопитно е още, че за първи път в историята на спорта всички пилоти са в същите отбори, в които си бяха и през 2023 г. Гумите също не се променят, което се случва много рядко и са обект на друг специален коментар. Сезонът, който ни очаква ще е рекорден, по броя на състезанията в него, които ви представяме. Надяваме се и да е и исторически оспорван и вълнуващ.

Изданието може да намерите на хартия, в разпространителската мрежа. Търсете основно в магазините Инмедио и бензиностанциите Петрол, Лукойл, Еко и Нис.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев