Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезонът ще е необичаен до финала, а Бътън скоро ще си върне...

Сезонът ще е необичаен до финала, а Бътън скоро ще си върне формата, убеден е Уитмарш

42
0
Дженсън Бътън

Мартин Уитмарш не смята, че нормалността се връща във Формула 1, след като вчера Люис Хамилтън стана седмият различен пилот, спечелил надпревара от шампионата този сезон.

Общо пет са пък отборите, успели да победят в стартовете до момента – от тях Макларън и Ред Бул са с по два триумфа.

Всъщност нямам представа какво предстои – призна Уитмарш. – Според мен представянията са наистина близки, а гумите могат да наклонят везните в която и да е посока. Виждате, че дори преодоляването на квалификацията е страшно трудно с оглед запазване на гумите. Трябва да взимаш правилните решения и да не допускаш грешки през абсолютно целия уикенд. Но по принцип би трябвало да е така, нали? Сезонът е необичаен и според мен ще остане такъв до финала. Люис води в шампионата, но не смятаме, че това означава, че ще продължим да побеждаваме. Всичко може ужасно да се обърка в следващия старт – допълни англичанинът.

В Макларън освен това продължават да твърдят, че не се притесняват прекалено от проблемите на Дженсън Бътън и са убедени, че той много скоро ще си върне формата.

Дженсън е невероятен състезател, а ние не му помогнахме особено през изминалия уикенд. Не направихме дълга серия от обиколки с настройките на шасито му в петък и вината за това бе наша. Не му дадохме достатъчно добър автомобил – каза Уитмарш. – Но сме наясно колко умен и силен е той. Ще остане с високо вдигната глава и може да е първият пилот с втора победа този сезон.

Екипът е изпробвал нова конфигурация на задното окачване в колата на Бътън в опит да му помогне да преодолее грижите си с гумите. Дженсън е един от пилотите с най-плавен стил на управление и това, твърди Уитмарш, означава, че реглажите не са били правилни и затова задните му гуми се износваха толкова зле в Гран при на Канада.