Начало Moto News Сезонът започна отново с Хонда начело

Сезонът започна отново с Хонда начело

36
0

Началото на сезон 2011 в MotoGP бе дадено официално днес с първите свободни тренировки за Гран при на Катар, която ще се проведе този уикенд.

Общо взето за момента ситуацията от предсезонните тестове се повтаря, тъй като доминацията на тима на Репсол Хонда бе пълна и днес.

Начело в първата сесия излезе Кейси Стоунър, който изпревари втория с цели 6 десети от секундата. На всичкото отгоре следващият пилот в класирането отново бе състезател на Репсол Хонда – Дани Педроса.

На трета позиция изненадващо се нареди Ектор Барбера от тима на Аспар, следван от Марко Меландри  (Сан Карло Грезини Хонда).

Валентино Роси за първи път даде конкурентен резултат на борда на Дукати Десмоседичи GP11, записвайки пети резултат и едва след него се наредиха пилотите на заводския отбор на Ямаха – Бен Спийс и Хорхе Лоренцо, останали съответно шести и седми.

Новакът Кал Кръчлоу имаше проблеми с наранения в предсезонните тестове пръст на едната си ръка, който оказа своето влияние и така пилотът на Монстер Ямаха Тек 3 записа едва 14-ти резултат.