Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезонът през 2016 г. ще продължи до декември

Сезонът през 2016 г. ще продължи до декември

56
0

Следващият сезон във Формула 1 през 2016 г. ще продължи чак до месец декември. Това обяви управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун. Причината е, че отборите натискат да се запази лятната пауза през август от 4 седмици. И тъй като в календара за догодина има цели 21 състезания и сезонът започва чак през април, трябва да бъдат извършени промени.

Първоначално последният кръг беше предвиден за 27 ноември в Абу Даби, но сега заради молба от организаторите на състезанието в Сингапур, Малайзия е изместена за края на сезона – 4 или 11 декември. В досегашния вариант Сингапур и Малайзия следваха едно след друго съответно на 18 и 25 септември, но организаторите се притесняват, че заради географската близост двете надпревари ще си навредят една на друга по отношение на интереса, провеждайки се толкова скоро една след друга.

„Поставяме Малайзия по-късно, през декември, далеч от Сингапур, заяви Екълстоун пред „Аутоспорт”. – Малайзийците бяха доволни, но сингапурците не и решихме да видим какво може да се направи. На този етап не мисля, че се нуждаем от това да променяме още нещо.”

С тази промяна състезанието в Сингапур ще може и да се измести със седмица напред за 25 септември, това в Италия от 4 на 11 септември, а това в Белгия от 28 август за 4 септември. Така отново ще има 4 седмици пауза между Унгария – 7 август и белгийската Гран при.