Начало Други Шоу с мотоциклети и автомобили на обновената писта Дракон

Шоу с мотоциклети и автомобили на обновената писта Дракон

48
0

Днес и утре на Дракон край пловдивското с. Калояново се вихри моторспорт купон в чест на 10-годишнината на пистата и нейното обновяване. Сега дължината на трасето вече е 2048 м. Първите, които я опитаха бяха мотоциклетисти и автомобилисти, а над 2000 зрители ги наблюдаваха.

Вече има първите мотоциклетни рекорди на обновената писта Дракон. Те принадлежат на Ангел Караньотов в клас А1000 и на Пламен Петров А600. Постиженията бяха записани в квалификациите от шампионата на Zed Moto. В малкия клас А600 на Zed Moto шампионата най-бърз бе Петър Петров с време 1:08,171, втори стана Петър Петров – само на 0,014 сек., а трети бе Васил Кючуков на 0,163. В по-големия клас А1000 най-бърз бе Ангел Караньотов, който с неговото Kawasaki с време 1:04:760, което засега е най-доброто постижение на трасето. Втори, на 1,509 сек. е Иван Грозев, а трети на 3,217 сек. Красимир Михайлов.  Мнението на всички мотоциклетисти е, че новата секция на Дракон е уникална, особено със завоите близнаци. Засега скоростта в тях не е много висока, защото асфалта е нов и сцеплението с гумите не достатъчно добро. Петър Петров обаче твърди, че когато стане подходящ, нещата ще бъдат идеални. Утре са състезанията от шампионата в двата класа. След квалификациите пистата бе отворена за каране от любители мотоциклетисти, дошли на Дракон с личните си мотоциклети.

При автомобилите най-бърз бе Илия Царски с Mitsubishi Lancer Evo 9   – 1:08,5, а втори е Явор Карастоянов с BMW – 1:10,7. Освен споменатите пилоти, в надпреварата участваха още Константин Маршавелов, Владимир Арабаджиев, Ивайло Петков, Димитър Пейчев и Димитър Димитров.

Автомобилният и мотокупон продължи с демонстрация на стънтърите от Иво Моторс, които изненадаха публиката със стънтшоу, в което демонстрираха завидни акробатични умения с мотори Kawasaki.  След шоуто си дрифт състезателите, повозиха и зрители, които заради многото желаещи бяха изтеглени с жребии. В дрифт демонстрацията се включи и шампиона в тази дисциплина Павлин Пенев. Демонстрация с новия състезателен автомобил Hyundai i20 Coupe R1, с който ще бъде организиран едноименния марков шампионат, направи старозагорският пилот Илия Бояджиев.

Кулминацията бе Volkicar демонстрация, в която състезателният  автомобил, участващ в шампионата V1 Challenge Bulgaria, дрифтира на една ръка разстояние от Мис Автомобилизъм – Вероника Стефанова. Тя излезе на обновеното трасе на пистата с най-новия модел на Hyundai i20. Утре е първия кръг от надпреварата.