Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шампионът от DTM Марко Витман ще тества за Торо Росо на Ред...

Шампионът от DTM Марко Витман ще тества за Торо Росо на Ред Бул Ринг

35
0

Шампионът в Германските серии за туристически автомобили (DTM) Марко Витман ще има възможността да участва на 24 юни в тестовете на пистата Ред Бул Ринг. Германецът ще кара за екипа на Торо Росо, като това ще е неговото първо качване в кола от Формула 1. Това е награда за Витман за спечелването на титлата в DTM. По план 25-годишният германец трябваше да кара още през декември 2014 г., но тогава лошото време попречи на планирания тест.

Участието на Витман в изпитанията през тази седмица е спонсорирано от BMW, фирмата за която той се състезава в DTM.

„Още като дете исках да седна зад волана на кола от Формула 1 поне веднъж. Сега една мечта ще стане реалност“, заяви Марко Витман. „Карането на болид на Торо Росо със сигурност ще е едно невероятно преживяване. Нямам търпение след множество състезания в DTM да седна отново с едноместен състезателен автомобил.“

Преди да започне кариерата си в DTM Витман е преминал през Формула BMW и европейските серии на Формула 3. Там той печели втората позиция през 2010 и 2011 г. преди да бъде привлечен от BMW като развоен пилот и изпитател в Германския шампионат за туристически автомобили. Още в първия си сезон в DTM Витман печели полпозишън и става девети. През 2014 г. той постигна четири победи и спечели титлата.