Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете на F1 проучват възможността за Гран при на Дания

Шефовете на F1 проучват възможността за Гран при на Дания

124
0

Шефовете на Формула 1 ще посетят Копенхаген през следващата седмица, за да проучат възможността за провеждането на Гран при на Дания в бъдеще.

Идеята за такова състезание се появи още през лятото на миналата година, като тогава са били проведени и първите преговори със собствениците от Liberty Media.

Според медиите в Дания изпълнителният директор на спорта Чейс Кери ще пристигне в столицата на кралството на 10 януари, за да проведе няколко срещи.

Основатели на проекта за състезание по улиците на Копенхаген са Хеле Сандер, който е бивш министър на науката, технологиите и развитието, и Ларс Кристиансен, бивш собственик на Саксо Банк.

Предложеният проект е подобен на този в Баку, Азербайджан, като трасето минава край най-важните забележителности на града. Идеята е да има бързи прави, независимо, че състезанието е улично. Надеждите са първото Гран При на Дания да се проведе най-рано през 2020 г.

Кевин Магнусен в момента е единственият представител на Дания във Формула 1. Евентуално състезание в Копенхаген вероятно ще привлече не само местна публика, но и почитатели от страни като Швеция и Финландия, където има много фенове на спорта.