Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шесто място бе възможно най-добрият резултат, каза Рикиардо; Хорнер: Рено върви назад

Шесто място бе възможно най-добрият резултат, каза Рикиардо; Хорнер: Рено върви назад

50
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо се класира шести в домашната си Гран при на Австралия, първи кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2015 г.

Надпреварата на пистата Албърт парк бе трудна за екипа на Ред Бул, като Данил Квят дори не успя да стигне до стартовата решетка. Руснакът спря на пистата с повреда в скоростната кутия. Рикиардо се размина с технически проблеми, но крайният резултат от надпреварата не бе особено удовлетворяващ за него.

„Не беше най-вълнуващото състезание. След старта поддържах темпото на [Фелипе] Наср, но не можех да се доближа достатъчно, за да опитам изпреварване. Финиширахме и взехме точки, това е положителното. Има някои неща, които можем да научим. Според мен шести бе най-добрият възможен резултат. Жалко за Дани, съчувствам му”, каза австралиецът.

Даниел допълни, че се надява на по-равномерен уикенд в Малайзия. Той обясни, че е необходимо да се работи основно по управляемостта и мощността на задвижващата система и продължи: „По отношение на шасито не съм сигурен, че изобщо успяхме да то тестваме на максимум заради другите ни проблеми. Имаме много работа, но този уикенд събрахме голямо количество информация.”

Квят призна, че никак не му харесва да не се добере дори до стартовата решетка. Той обаче бе категоричен, че положението може само да се подобри, така че остава оптимистично настроен. „Имам доверие на отбора. След две седмици е следващото състезание и ще работим колкото се може по-здраво до тогава”, допълни Данил.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обобщи Гран при на Австралия като „разочароващо състезание” за тима от Милтън Кийнс. „Даниел стори всичко по силите си с оборудването, което имаше на разположение. За съжаление представянето ни показа колко имаме да наваксваме. Шесто място бе най-добрият резултат, който бяхме в състояние да постигнем в този толкова труден ден”, допълни Хорнер.

Той заяви, че колата на практика е била „неуправляема” и според него задвижващата система на Рено е със 100 конски сили по-слаба от тази на Мерцедес. Англичанинът каза, че ситуацията с агрегата на френския производител е дори по-лоша, отколкото бе през миналия сезон. „Беше труден уикенд за Рено. Двигателят просто е неуправляем. Това се вижда и се чува в коментарите на пилотите. Заубер – при цялото ми уважение към тях – едва ли имат такъв напредък в представянето благодарение на шасито. Разочароващо е, че сме дори по-назад в сравнение с Абу Даби (през 2014 г.) по отношение на мощността и управляемостта. Тимът на Ферари е направил стъпка напред. Рено изглежда върви назад”, добави Хорнер.