Начало Рали Шансът Хирвонен да продължи в рали Уелс е минимален

Шансът Хирвонен да продължи в рали Уелс е минимален

42
0
Мико Хирвонен

Себастиен Льоб може да стане световен шампион в ралитата още днес, ако Мико Хирвонен не продължи в рали Уелс. Финландският пилот на Форд се удари в последната отсечка преди обедния сервиз и първоначалната информация бе за повреден радиатор. Малко по-късно шефът на тима Малкълм Уилсън сподели, че има малка вероятност Мико да е в състояние да се състезава по-нататък.

Беше страшно хлъзгаво при едно спиране и влязох прекалено бързо в следващия завой. Изпързалях се жестоко и задната част се удари леко отстрани, завъртях и излязох от трасето, при което паднал клон проби радиатора – гласеше обяснението на финландеца. – Повредата не бе твърде сериозна, но изтече всичката вода на двигателя. Продължихме още пет-шест километра, но бяхме дотам.

Хирвонен горчиво призна, че шансовете му за титлата приключиха след инцидента, въпреки че съперниците отказват да обявят победа засега. Дори да се върне в надпреварата обаче, Мико ще е толкова назад, че едва ли ще има реален шанс да се бори за нещо съществено. При това положение Льоб ще е шампион за осми път – той има 8 точки аванс в генералното класиране.

Съкрушаващо е страхотната битка с Льоб да приключи по този начин – заяви Уилсън. – Ще опитаме да поправим автомобила, но повредите по двигателя като че ли са фатални – изкарал е прекалено дълго без вода, така че само чудо ще го спаси. Приоритетът ни сега ще е да върнем Мико на трасето утре. Разочарованието е огромно за целия тим, след като се върнахме в борбата за шампионата, още по-тъжно е, че губим в първия ден – каза още шефът на Форд.