Начало Избрани Шарл Льоклер с най-добро време до обяд в първия ден от изпитанията...

Шарл Льоклер с най-добро време до обяд в първия ден от изпитанията в Бахрейн

3870
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер даде най-добро време до обяд в първия ден от изпитанията в Бахрейн. Пилотът на Ферари направи 63 обиколки и записа обиколка за 1:34.531 с гуми медиум.

В момента всички екипи с изключение на Хаас продължават да трупат повече километри с новите си автомобили. Американският отбор пропуска сутрешната сесия поради закъснение на самолета, който превозва тяхното оборудване.

Въпреки това екипът получи разрешение да кара в неделя сутрина поради закъснението на техниката. Зад волана ще бъде Мик Шумахер.

Очаква се тук всеки отбор да разкрие реалното си темпо. Льоклер бе начело в класирането малко преди края на втория час от изпитанията на Сахир. Преди това няколко други пилоти си разменяха първото място.

Отборът на Хаас разкри новата си разцветка след раздялата си с Мазепин и Уралкали. В сряда вечерта стана ясно, че Кевин Магнусен се връща в тима и ще кара на мястото на руснака.

Най-голямо впечатление в Бахрейн направи радикалния нов дизайн на Мерцедес. Новият болид на германците W13 предизвика удивление от повечето анализатори. Според шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер новата версия на колата нарушава духа на правилата.

Условията бяха типични като за Бахрейн с много високи температури на въздуха и асфалта. Това допълнително изтощава пилотите и новите автомобили. Очаква се новите 18-инчови гуми на Пирели да се справят по-добре с типичната висока деградация в пустинното трасе.

Сесията премина без сериозни инциденти и червени флагове. Състезателят на Алфа Ромео и единствен новобранец през сезон 2022 Гуаню Жу спря в бокса и се прибра в гаража. Малко след това той се върна на пистата. Междувременно новият автомобил на Макларън бе с ново оцветяване. Зад волана бе Ландо Норис, който бе с гуми С4. Британецът кара на мястото на Даниел Рикиардо, който не се чувства добре и няма да вземе участие в днешния ден.


В края на обедните карания Албон записа второ време, като бе с най-меките гуми на Пирели. В класацията за най-много обиколки водач бе Перес, следван от Льоклер и Хамилтън.

10 минути преди обедната почивка на пистата бе обявена виртуална кола за сигурност. Най-вероятната причина за това беше тестване на самата система, а не инцидент на пистата.  В крайна сметка Перес записа най-много обиколки- 69, следван от Льоклер с 63 и Хамилтън с 61. Най-малкото обиколки бяха за Ландо Норис. 

Класирането до обяд през първия ден в Бахрейн

ПилотОтборВреме (мин)Обиколки
1Шарл ЛьоклерФерари1:34.53163
2Алекс АлбонУилямс1:35.57053
3Себастиан ФетелАстън Мартин1:35.70637
4Серхио ПересРед Бул1:36.24769
5Люис ХамилтънМерцедес1:36.36561
6Естебан ОконАлпин1:36.36542
7Гуаню ЖуАлфа Ромео1:38.16453
8Ландо НорисМакларън1:37.58021
9Пиер ГаслиАлфа Таури1:37.88844