Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шасито на Ред Бул не е на желаното от нас ниво, признава...

Шасито на Ред Бул не е на желаното от нас ниво, признава Нюи

1747
0
Ейдриън Нюи
Ейдриън Нюи, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Техническият директор на Ред Бул Ейдриън Нюи призна, че шасито на тима RB15 не е на желаното от тима ниво от началото на сезона. „Биковете“ имаха едни от най-добрите шасита през последните години, но недостатъчно мощният и надежден двигател на Рено не им даде възможност да се борят за титлите с Мерцедес и Ферари.

През тази година задвижващата система на Хонда е доста конкурентна и изоставането като мощност не е голямо. Но според Нюи пасивът спрямо водещите 2 тима се дължи и на качествата на колата. Сериозни подобрения по пакета и промяна на аеродинамичната концепция при Ред Бул се очакват за следващите състезания.

„По отношение на шасито, ще бъда напълно честен и ще кажа, че колата още не е толкова добра, колкото ни се иска да бъде към този момент, заяви Нюи пред британския Sky Sports. – Просто трябва да свършим нашата половина от работата.

Мисля, че имаме чудесно партньорство с Хонда. С тях си имаме взаимно доверие. Всеки си върши своето и не си прехвърляме взаимно вината за едно или друго нещо. В Хонда наистина са глътка свеж въздух за нас. Връзката с тях е много мотивираща, защото те винаги доставят каквото са обещали.“

Според Нюи като цяло задвижващата система на Хонда още не е на нивото на Мерцедес или Ферари. Но той е уверен, че японците ще го достигнат много бързо в хода на сезона.