Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шеф на Макларън похвали Ландо Норис

Шеф на Макларън похвали Ландо Норис

1645
0
Ландо Норис

Спортният директор на Макларън Жил де Феран похвали новия пилот на тима Ландо Норис за карането му в Гран при на Австралия. Според него Норис е пилотирал не като новобранец, какъвто е, а като ветеран. Британецът дебютира с 8-о място в квалификацията на Албърт парк, но в надпреварата изостана и завърши 12-и.

„Ландо свърши страхотна работа като цяло, каза Де Феран пред Motorsport. – Той не допусна грешка през целия уикенд. Показа много контрол и дисциплина. Увеличи темпото когато трябваше в квалификацията. В състезанието просто нямаше шанс с Джовинаци, който беше дълго време пред него.

В много отношения Норис караше като ветеран с много опит. Трябваше да атакува и да се защитава едновременно. И да контролира темпото си и износването на гумите. Мисля, че се справи много добре.“

Запитан дали не е трябвало да изпревари Джовинаци по-бързо, Де Феран отговори: „Това е първата му Гран при. Сигурен съм, че ако погледне назад, ще си даде сметка, че е можел да направи по-добре едно или друго нещо.

Неговата способност да бъде критичен към себе си и да приема нови идеи и съвети, ще му служи много добре в бъдеще. В Австралия той се представи наистина добре и доказа, че има място във F1. Разочароващо е, че не взе няколко точки.“