Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефът на Ферари: Нямаме кола, с която да спечелим в Мелбърн

Шефът на Ферари: Нямаме кола, с която да спечелим в Мелбърн

4123
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка: Ферари

Екипът на Ферари няма кола, с която да може да спечели първия кръг от сезона в Мелбърн за Гран при на Австралия. Това заяви шефът на тима Матия Биното.

В първите предсезонни тестове SF1000 не показа добра скорост, а и надеждността не беше на ниво. В 3-ия ден Себастиан Фетел загуби мощност и се наложи задвижващата система в колата му да бъде сменена.

Биното призна още по време на тестовете, че за момента изглежда във Ферари изостават от водещите тимове. „Нямаме кола, която да може да спечели в Мелбърн, каза Биното след изпитанията пред италиански медии. – Не мисля, че ще победим Мерцедес там.“

Според известния италианския журналист Лео Турини, първият аеродинамичен пакет на новата кола на SF1000 не работи добре. Той е известен с връзките си в Скудерията. Именно Турини първи съобщи в началото на годината, че новият автомобил на Скудерията има проблеми.

По отношение на Ферари, водещият пилот на Ред Бул Макс Верстапен заяви, че според него в тима още не са правили състезателна симулация и затова е трудно да се каже колко конкурентни са те. Но по думите му, изглежда, че във Ферари имат проблеми.