Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефът на Хаас: Нещо трябва да се промени

Шефът на Хаас: Нещо трябва да се промени

1936
0
Ромен Грожан и Кевин Магнусен
Ромен Грожан и Кевин Магнусен, снимка: Хаас

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че нещо в тима трябва да се промени. Повод за това стана поредният сблъсък между двамата пилоти – Ромен Грожан и Кевин Магнусен, в Гран при на Германия.

Този път те имаха късмет и се отърваха без сериозни повреди по колите, а след наказанията на Кими Райконен и Антонио Джовинаци бяха класирани 7-и (Грожан) и 8-и. Така те взеха общо 10 точки за тима, с които Хаас изпревари Алфа Ромео в класирането при конструкторите.

Това е 4-и инцидент между двамата от началото на сезона. След предишния на Силвърстоун Щайнер беше бесен и се появиха слухове, че Грожан може да бъде освободен още за надпреварата на Хокенхайм.

Това в крайна сметка не се случи, но след поредния удар между двамата Щайнер каза, че явно в екипа нещо трябва да се промени. И това може да означава промяна на пилотския състав след лятната пауза в F1 през август.

„Нещо трябва да се промени, каза Щайнер пред холандското издание Formule 1. – Не знам какво друго да кажа. Те (пилотите) не може да продължават да се сблъскват всеки уикенд. Трябва да видим какви стъпки ще предприемем.“

Според Магнусен вината за случилото се изцяло е на Грожан.

„Не ни казаха, че не можем да се състезаваме. Но ни обясниха много ясно, че не трябва да се удряме, каза пилотът на Хаас пред датската телевизия TV3. – Мисля, че карах много постоянно и предвидимо, но Ромен зави към мен.

Аз не правих нищо погрешно. От него зависеше да се избегне тази ситуация. Уважавам го като пилот и като съотборници работим добре във всички области. Но такива ситуации трябва да бъдат избегнати. Поне ударихме само колелата си и нищо не се случи.“