Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас може да смени цветовете си и единия от пилотите

Хаас може да смени цветовете си и единия от пилотите

1854
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан, снимка: Хаас

Тимът на Хаас може да промени цветовете си още за следващия кръг от шампионата в Германия след седмица. Причината е, че основният спонсор на американския тим претърпя пълна промяна.

Компанията Рич Енърджи смени собствеността си и името си. Уилям Стори вече не е изпълнителен директор, като обяви, че е продал мажоритарния си дял. В следствие името на фирмата бе променено на Lightning Volt.

Освен цветовете, Хаас може да замени и единия от пилотите си за надпреварата на Хокенхайм. Според слухове от падока във Великобритания след състезанието шефът на тима Гюнтер Щайнер е бил бесен. Той се е накарал на двамата си пилоти Грожан и Магнусен, които се сблъскаха още в първата обиколка.

След което се е обадил на собственика Джийн Хаас, за да поиска разрешение да изгони единия. Става въпрос за много неубедителния от началото на сезона Грожан, който може да бъде заменен още за кръга в Германия от резервния пилот на Мерцедес Естебан Окон.

Окон остана без титулярно място за 2019 г., след като позицията му в Рейсинг Пойнт бе заета от Ланс Строл, който е син на собственика на тима Лорънс Строл.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter