Начало Рали Шефовете на WRC искат още пилоти от F1 да карат при тях

Шефовете на WRC искат още пилоти от F1 да карат при тях

80
0

Повече пилоти от Формула 1 трябва да опитат силите си в световния рали шампионат, подобно на Кими Райконен. Това заяви Саймън Лонг – изпълнителен директор на компанията ISC, която в момента притежава медия и търговските права на WRC.

Според Лонг и двете автомобилни категории само печелят от размяната на състезатели по между си. Той припомни огромния интерес около теста на Себастиен Льоб с болид на Ред Бул миналия декември и вълнението, което предизвика у почитателите му новината за евентуално участие на французина във финала на F1 тази година в Абу Даби с Торо Росо.

„Считам, че е чудесно да видим толкова огромен интерес към WRC от страна на хора от F1 – каза Лонг. – Имаме две категории на най-високото световно ниво. Пилотите във всяка от тях вярвам на глобално ниво са най-добрите, когато седнат зад волана.”

Лонг допълни още, че според него подобно прехвърляне на пилоти от едната в другата категория е чудесно, за да се види в действителност кой е най-добрият в света автомобилен състезател.