Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете в F1 пак не решиха нищо за квалификациите

Шефовете в F1 пак не решиха нищо за квалификациите

56
0

След 90 минути обсъждане в една от залите на пистата Сахир, шефовете на отборите във Формула 1, Бърни Екълстоун, Жан Тод и Пол Хембри от Пирели не се стигна до крайно решение какъв формат точно ще има квалификацията за Гран при на Китай след две седмици.

Най-смела от всички бе Клер Уилямс – тя поне малко се задържа пред микрофоните и обясни, че е било представено напълно ново предложение, което обаче ще се обсъжда в четвъртък.

„Всички бяха единодушни поне в едно: че сегашният формат не работи и бе предложено нещо доста интересно“, каза пътьом шефът на Ферари Маурицио Аривабене.

Клер Уилямс обясни, че със сигурност няма да има връщане към формата от 2015 г. Това можеше да се очаква след думите на Жан Тод вчера, който категорично е против това, докато Тото Волф и Кристиан Хорнер настояват за предишния вариант на сесията.

Възможността да се предоставят още по един комплект меки гуми на пилотите във финалната фаза също е отпаднала, като Пол Хембри каза, че твърдо подобно нещо няма да има.

Клер Уилямс разказа, че всички всъщност искат да направят състезанията по-интересни, като очевидно мнозина смятат, че това може да стане като се променят позициите на старта.