Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефът по маркетинга на Макларън напуска тима

Шефът по маркетинга на Макларън напуска тима

68
0

Дългогодишният шеф по маркетинга на Макларън Екрем Сами напуска тима. По думите му решението е било изцяло негово, като той ще продължи да изпълнява ролята на изпълнителен директор на маркетинг отдела на тима до края на март. Смята се, че напускането му е свързано с това на Рон Денис, тъй като Сами е част от тима от Уокинг именно от началото на ерата на Денис в отбора в началото на 80-те години на миналия век.

“Признавам, че е странно да обявя, че напускам Макларън, заяви Сами. – Това е компанията, на която съм посветил почти целия си професионален живот. Но сега е подходящото време (да напусна). Ще продължа да работя по проектите, с които вече съм се ангажирал и очаквам да оформя формално моето тръгване в края на март. За последните 35 години работих с някои брилянтни хора тук и искам да благодаря на всички тях.”

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун добави: „С каквото и да избере да се занимава Екрем до края на професионалния си живот, винаги ще гледам на него като на човек на Макларън. Чувствам се привилегирован от това, че съм работил с него толкова дълго не само в Макларън, но и през годините по времето ми в компанията Just Marketing International. Двамата постигнахме много заедно и признавам, че съм научил много от него.”