Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шел представи Shell LEGO Challenge на Хунгароринг

Шел представи Shell LEGO Challenge на Хунгароринг

129
0

Шел представи Shell LEGO Challenge на пистата Хунгароринг, където този уикенд ще се проведе надпреварата за Гран при на Унгария. Предизвикателството е да се сглоби модел на Ферари от блокчета Лего за възможно най-кратко време.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и развойният пилот на Скудерията Педро де ла Роса първи опитаха силите си, при това един срещу друг. Де ла Роса бе във впечатляваща форма, като се има предвид, че тъкмо се възстанови от тежък грип. Той успя да сглоби количката за 2:45.44 мин. Сънародникът му бе далеч от неговите умения – Фернандо записа 4:08.68. При това положение постижението на Педро е целта, която ще гонят представителите на медиите през предстоящия уикенд.

Желаещите ще могат да сглобят модел на Ферари през следващите дни, а в събота ще бъде обявено крайното класиране. Организаторите заявиха, че ще има и награди за победителите, които ще бъдат връчени от Фелипе Маса и Марк Жене.

– Това предизвикателство е невероятно забавление. Има сериозно напрежение да сглобиш количката възможно най-бързо. Беше сериозно състезание, но Педро направи страхотен старт и не успях да го догоня – каза Алонсо.