Начало Автомобили Шестото поколение на BMW Серия 3 дебютира в България

Шестото поколение на BMW Серия 3 дебютира в България

73
0
BMW,series 3

BMW Group и Камор Ауто официално представиха новото BMW Серия 3. На старта на шестия успешен сезон застанаха над 350 фенове на марката, както и едни от най-успешните спортисти на България – Петър Стойчев, Илиана Раева и Мартин Чой. Специален филм с тяхно участие отбеляза връзката между страстта за победа в спорта и страстта за шофиране.

Спортистът в гамата на BMW, който е и най-продаваният премиум-автомобил на света, е автентичен – съхранява и доразвива типичните за модела характеристики, прогресивен – надгражда над постиженията на своите предшественици с иновативни технологии и недостижим комфорт и вълнуващ – с още-по динамична радост от шофирането.
Размерите на шестото поколение на модела са нараснали в сравнение с тези на предшественика му, като най-силно впечатление прави широката следа (отпред + 37 мм, отзад + 47 мм). Увеличената дължина (+ 93 мм) и по-голямото междуосие (+ 50 мм) подчертават спортния силует.
За пръв път новото BMW Серия 3 се предлагат в три линии на допълнително оборудване – Sport, Luxury и Modern, които включват внимателно подбрани дизайнерски елементи. Всяка от тях по изключително индивидуален начин подчертава характерното собствено излъчване на новата спортна лимузина BMW Серия 3. През лятото на 2012 г. възможностите за индивидуализиране ще бъдат допълнени с М спортен пакет.
При въвеждането си на пазара новото BMW Серия 3 Седан ще се предлага с четири култивирани, икономични и еластични двигатели, всички с новата технология BMW TwinPower Turbo.
Бензиновите версии 328i и 335i разполагат с мощности 245 и 306 к.с. съответно, дизеловата гама 320d и 320d EfficientDynamics Edition имата на разположение 163 и 184 к.с. При по-слабата модификация средния разход на гориво е сведен до само 4,1 л/ 100 км. Още през март вариантите ще бъдат допълнени с още един бензинов BMW 320i и два дизелови агрегата BMW 316d и BW 318d, а през есента на 2012 г. за първи път вариантите на BMW Серия 3 ще бъдат допълнени и с модификация ActiveHybrid 3.
Моделната гама се предлага с 8-степенна автоматична скоростна кутия, система Auto Start Stop, и технология Driving Experience Control, работеща в няколко режима – COMFORT, SPORT и SPORT + и ECO PRO, който осигурява допълнителен потенциал за икономия на гориво при всички модели.
Налице са и системи за подпомагане на водача като пълноцветен Head-Up дисплей, Surround View със Side View и Top View, функция Stop&Go, предупреждение при напускане на платното и др.
Стартовите цени за модела започват от 56 990 лв.