Начало Moto News Щефан Брадъл става съотборник на Хейдън в WSBK

Щефан Брадъл става съотборник на Хейдън в WSBK

39
0

Щефан Брадъл ще бъде съотборник на Ники Хейдън в заводския тим на Honda в световния шампионат на супербайк догодина.

Носителат на титлата в Moto2 за 2011 г. преминава от MotoGP в WSBK през 2017 г. по същия начин както Хейдън дойде този сезон. Заедно с американеца ще карат изцяло новия мотоциклет CBR1000RR Fireblade. Брадъл идва на мястото на холандеца Михаел ван дер Марк, като носи по-младежки дух в отбора на Honda в WSBK, след като натрупа опит с мотоциклета в Гран При, когато премина във висшия клас през 2012 г. Германецът взе подиум и първа позиция в MotoGP, когато караше Honda за Лучо Чекинело в сателитния тим LCR.

Щефан Брадъл каза: „Наистина съм щастлив да се присъединия към екипа на Honda в WorldSBK за сезон 2017. Това е голяма възможност за мен и с нетърпение очаквам това ново предизвикателство с наистина конкурентен отбор. Сигурен съм, че ние ще направим велики неща заедно. Разбира се, всичко ще бъде изцяло ново за мен, но ще се опитам да се адаптирам възможно най-бързо, за да постигна наистина добри резултати. С нетърпене очаквам да пробвам новия Fireblade и е очевидно, че ще бъде фантастично да работя заедно с Ники. Това е фантастична комбинация, защото ние разбираме помежду си много добре. Затова тръгвам много мотивиран по новия ис път.“

След като Брадъл преминава в отбора, най-вероятно Михаел вад дер Марк в близките дни ще обяви, че ще кара за Yamaha Factory Racing.