Начало Moto News Ще се върне ли Стонър в 8-те часа на Сузука?

Ще се върне ли Стонър в 8-те часа на Сузука?

54
0

Напоследък плъзнаха нови слухове, че бившият шампион в MotoGP Кейси Стонър ще се върне на пистата тази година, като ще кара за Honda в състезанието 8 часа на Сузука.

Стонър поддържа отношения с Honda и след оттеглянето си, като тества техните машини за MotoGP. Състезанието от световния шампионат по издръжливост е най-важното от целия календар за японския производител. Информацията, че Стонър има интерес за еднократно участие в състезанието през юли, първо се появи в италианските медии. Кейси напусна MotoGP под натиска на своето семейство, но сега може да се върне за еднократно участие.  

Honda загуби няколко от своите основни пилоти и победители от предишни години – Джонатан Риа, Леон Хаслам и Рюичи Коянари, коитопреминаха в други тимове. Затова Стонър би бил перфектният съотборник на двукратния победител и световен шампион в клас суперспорт Михаел ван дер Марк, който ще кара на Сузука, за да защити короната си на победител. Спекулациите се засилиха и от факта, че Стонър вече тества тази година на Сузука CBR1000 Fireblade, заедно с машините за MotoGP в частни тестове.

29-годишният пилот се радваше, че за първи път кара серийни мотоциклети и коментира: Карането на CBR е много по-различно. Всъщност, никога не съм карал този тип мотори. Превключването на предавките, позицията на каране, мощността на двигателя, характерното тегло и др. бе доста трудно и изискваше време, за да свикна. След няколко излизания на пистата, вече имах повече опит и можех да дам обратна връзка. Като цяло, карането на такава машина е много забавно и ми хареса.