Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Трябват ни не 4, а 21 или 22 силни състезания

Щайнер: Трябват ни не 4, а 21 или 22 силни състезания

1073
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка: Спас Генев

Гюнтер Щайнер смята, че Формула 1 не бива да се успокоява от последните добри надпревари в шампионата, както и да не реагира първосигнално на поредица силни или скучни стартове. Според него спортът трябва да се погрижи целият сезон да е интересен, а не броени състезания.

„Трябва да внимаваме и да не убиваме доброто шоу. Имахме четири добри състезания, като трябва да се трудим по това шампионатът да стане още по-силен. Нужни са ни изравнени сили (на отборите) и това би могло да се превърне в страхотно първенство. Не бива да забравяме, че четири силни надпревари не означават, че всичко сега е наред”, обясни шефът на Хаас, цитиран от crash.net.

Той допълни, че съществува реален риск да последват четири далеч не толкова вълнуващи състезания и съответно да се стигне до нови оплаквания.

„Твърде рязко се реагира. Поглед към голямата картина показва четири добри надпревари, но ние искаме всичките 21 или 22 да са такива”, обясни Щайнер.

Ръководещият тима на Джийн Хаас инженер смята, че ключът към това целият сезон да е интересен е въвеждането на ограничение на бюджетите.

Задачата цял сезон във Формула 1 да е интересен ще стане още по-трудна догодина, когато стартовете в календара вероятно ще са 22. Отборите постигнаха споразумение за увеличение на състезанията. Либърти Медия трябваше да получи съгласието на всички екипи за промяната. Явно Чейс Кери е успял да ги убеди, че още един старт няма да натовари прекалено тимовете.

През 2020 г. в календара ще влязат Виетнам и Холандия. Гран при на Мексико бе спасена в последния момент и организаторите подписаха договор за провеждането й за още три години.