Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Със съобщението си към Маси Волф просто е искал да покаже...

Щайнер: Със съобщението си към Маси Волф просто е искал да покаже кой командва

2967
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер; снимка: Хаас

Съобщението на Тото Волф по радиото към рейс директора на ФИА Майкъл Маси да се покажат сини знамена на Никита Мазепин е било с цел да демонстрира „кой командва тук“, смята шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. Зад руснака вървеше Люис Хамилтън, който в крайна сметка спечели Гран при на Испания. Маси обясни след финала, че излъчването на подобни реплики в ефир е част от нова инициатива на Формула 1 и ФИА да доближи още феновете до работата на екипите в спорта. Щайнер обаче е на мнение, че пилотът му не е заслужавал критика в този конкретен случай.

„Аз не чух съобщението, Никита ми каза. На брифинга ми споменаха, че Тото е искал нещо, но не знаех точно какво. Според мен Никита свърши добра работа да се отстрани от пътя. Може би Тото, понеже си е Тото, просто е искал да покаже кой командва тук и че всички трябва да се мръднат, когато се появи. Дори не позволи на пилота си да си свърши работата. Предполагам, че е търсел малко публичност“, заяви Щайнер.

Самият Мазепин обясни, че още се учи на различни неща, включително реакции при показване на сини знамена.

„За първи път в живота си трябва да се справям със сини знамена. Преди никога не са ми ги показвали толкова редовно, така че е въпрос на обучителен процес, също като карането. Отне ми пет-седем години да се науча да карам добре, така че вероятно ще са необходими още няколко уикенда за сини флагове“, отбеляза руснакът.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.