Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Със съобщението си към Маси Волф просто е искал да покаже...

Щайнер: Със съобщението си към Маси Волф просто е искал да покаже кой командва

3057
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер; снимка: Хаас

Съобщението на Тото Волф по радиото към рейс директора на ФИА Майкъл Маси да се покажат сини знамена на Никита Мазепин е било с цел да демонстрира „кой командва тук“, смята шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. Зад руснака вървеше Люис Хамилтън, който в крайна сметка спечели Гран при на Испания. Маси обясни след финала, че излъчването на подобни реплики в ефир е част от нова инициатива на Формула 1 и ФИА да доближи още феновете до работата на екипите в спорта. Щайнер обаче е на мнение, че пилотът му не е заслужавал критика в този конкретен случай.

„Аз не чух съобщението, Никита ми каза. На брифинга ми споменаха, че Тото е искал нещо, но не знаех точно какво. Според мен Никита свърши добра работа да се отстрани от пътя. Може би Тото, понеже си е Тото, просто е искал да покаже кой командва тук и че всички трябва да се мръднат, когато се появи. Дори не позволи на пилота си да си свърши работата. Предполагам, че е търсел малко публичност“, заяви Щайнер.

Самият Мазепин обясни, че още се учи на различни неща, включително реакции при показване на сини знамена.

„За първи път в живота си трябва да се справям със сини знамена. Преди никога не са ми ги показвали толкова редовно, така че е въпрос на обучителен процес, също като карането. Отне ми пет-седем години да се науча да карам добре, така че вероятно ще са необходими още няколко уикенда за сини флагове“, отбеляза руснакът.