Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще е голяма изненада ако Хамилтън напусне Мерцедес, смята Фетел

Ще е голяма изненада ако Хамилтън напусне Мерцедес, смята Фетел

92
0
Шарл Льоклер

Себастиан Фетел смята, че би било голяма изненада, ако Люис Хамилтън напусне екипа на Мерцедес, преминавайки в друг отбор, или слягайки край на кариерата си в F1.

Британецът още не е подписал нов договор с екипа на Сребърните стрели, като настоящият му изтича след края на тази година. По думите на спортния шеф на Мерцедес Тото Волф всичко е почти готово и е само въпрос на време нов такъв да бъде подписан.

Преговорите обаче се проточиха доста, като в тази връзка започнаха спекулации, че Люис обмисля отказване и затова не бърза да подписва, или че иска твърде много пари – 60 млн. долара на сезон. „Бъдещето на Люис принадлежи на Мерцедес. И всякакво различно развитие би било голяма изненада“, заяви Фетел по време на днешната пресконференция на ФИА.

Самият Фетел беше попитан какво мисли относно възможността младият пилот на Заубер Шарл Льоклер да му бъде съотборник в близко бъдеще. Според някои слухове това може да се случи още догодина, ако договорът на другия титуляр Кими Райконен не бъде подновен.

„Не аз подписвам договорите с пилотите, които ще са до мен. Но що се отнася до Шарл, защо не?, отговори Себастиан. – Той  показа качества, използва своите възможности. Спечели точки на 2 пъти с кола, с която не би трябвало да може да го направи. Но ако трябва да съм напълно честен, аз съм много доволен от взаимоотношенията си с Кими.“

Самият Хамилтън каза, че не бърза с подписването на нов договор, като обясни, че не е водил преговори с други отбори. Той и екипът му били уверени в подготовката си за състезанието в Монако, като обаче очакват труден уикенд след проблемите миналата година.

„Нека видим какво ще е представянето ни спрямо останалите, каза британецът. – Не знам много за гумите хиперсофт, които ще се ползват в тук за първи път. При топло време и подобни условия съм ги пробвал само веднъж на тестовете в Абу Даби в една бърза обиколка.“