Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще обсъждат увеличаване на лимита на гориво от 100 кг

Ще обсъждат увеличаване на лимита на гориво от 100 кг

35
0
бензин,гориво,Тотал

Отборите от Формула 1 ще обсъждат следващата седмица идеята за увеличаване на лимита на гориво за състезание от 100 кг. зад 2017 г. Целта е пилотите да могат да карат повече време на пълна газ и да не влизат в дълги режими на пестене на бензин.

Във вторник трябва да има среща на Стратегическата група и Ф1 Комисията, за да се вземат окончателните решения относно техническите правила за колите за следващата година, които трябва да са с около 5 секунди на обиколка по-бързи спрямо сегашните.

Заради по-тежките коли от минимум 722 кг (спрямо сегашните от 702 кг), по-големите аеродинамични сили на притискане и по-широките гуми се очаква консумацията на гориво да нарасне, което навежда на мисълта отборите, че ще е нужно и увеличаването на горивото от 100 кг за състезание, което и в сегашния си вариант кара не рядко пилотите да карат по-бавно и да го пестят.

Според някои автомобилни производители в спорта този лимит дори трябва изобщо да се премахне, а според други трябва да има увеличение с около 5-10 кг. Според motorsport.com се очаква да бъде предложено увеличение от 100 на 105 кг. бензин.