Начало Moto News Ще подобри ли Дукати представянето си в Австралия?

Ще подобри ли Дукати представянето си в Австралия?

39
0

Филип Айланд е бил в последните години мястото, където Дукати е имал доста успехи. С Кейси Стоунър зад волана италианците бяха непобедими. Четирите поредни победи там говорят достатъчно добре за това. Сега обаче предпоставките са различни и едва ли говорят за победа. Докато Стоунър, този път зад волана на Хонда отново е големия фаворит, Дезмоседичи в ръцете на Валентино Роси и Ники Хейдън определено е един проблемен мотор. Роси дори нарани кутрето на лявата си ръка на Мотеги, което обаче не би трябвало да е проблем за него при карането.

Въпреки че в последните няколко години италианецът нямаше никакъв шанс срещу Стоунър, все пак той има много успехи в Австралия. Деветкратният световен шампион има седем победи на петия континент и освен това има още шест подиума.

„Като изключим падането и последствията от него, в Япония постигнахме приличен напредък“, заяви Роси. „Подобрихме баланса на мотора и освен това настройките направиха мотора предвидим. Филип Айлънд е мястото, където Дукати винаги е функционирал добре. Аз също имам добри спомени от там. Надявам се да работим и да постигнем добър резултат. Ръката ми е по-добре, оттока поспадна. Има още няколко дни до петък. Ще трябва да изчакаме, за да видим, как ще се чувствам на мотора.“

Неговият колега Ники Хейдън също се е представял добре в Австралия през годините. Той държи рекорда на обиколка на трасето, който бе поставен през 2008 г.

„Това състезание определено е една от върховите точки през годината“, обясни Хейдън. „Всичко там е по-особено. Това е едно бързо, но плавно трасе, където да се кара е удоволствие. Голямата въпросителна винаги е времето. Може да вали, да е студено или да пече силно слънце. И всичко това може да стане в един уикенд.

Кейси постигна тук доста победи с Дукати. Аз можех да се кача на подиума през миналата година, но направих грешка. Пистата е добра за мен, въпреки че знам, че няма да е лесно. Надявам се да се представим добре. Симончели ме настига в класирането, но това не е толкова важно ине мисля за това. Мисля за добър резултат в неделя.“