Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще продаде ли Еклестън Пол Рикар?

Ще продаде ли Еклестън Пол Рикар?

45
0

Освен собственик бизнеса Формула 1 и организатор на състезания, Бърни Еклестън е притежател на няколко писти, сред които и Пол Рикар в близост до Льо Кастеле. Според информация на Grandprix.com 76-годишният британец има намерение да продаде пистата.
Еклестън става собственик през 1999 чрез фирмата си Excelsis. Пистата, която до миналата година се ръководеше от Филип Гуржан, разполага с множество варианти, инсталация за наводняване, както и множество системи за сигурност и е смятана за една от най-модерните и надеждни писти в света. Освен всичко друго в близост до пистата има новоизградено летище за бизнес самолети и Hotel du Castellet, който предлага супер лукс на клиентите си и разполага с конферентен център за гостите.
Еклестън явно има намерение да осребри инвестицията си и да продаде съоръжението на някоя от многобройните автомобилни компании, с които той поддържа контакт. На трасето между 1971 и 1990 са се провели 14 състезания от Формула 1, но завръщането му в календара въпреки най-вероятното отпадане на Маникур не се предвижда поради редица причини.