Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щук предупреждава Фетел и Ред Бул

Щук предупреждава Фетел и Ред Бул

41
0
2012,канада,Кристиан Хорнер,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел и Ред Бул трябвало да внимават преди да обвиняват ФИА в конспирации, както бе след отпадането на германеца в последното състезание във Валенсия. Това била гледната точка на Ханс-Йоахим Щук, президент на Германската асоциация по автомобилни спортове DMSB.

Според непотвърдени източници Себастиян Фетел и Хелмут Марко са изразили мнение, че ФИА е пуснала колата за сигурност на пистата, за да стопи разликите и да направи състезанието по-интересно.

„Фетел бе доста напред и след излизането на сейфти кара, полето отново бе събрано“, заяви Хелмут Марко.

„Себастиян Фетел трябва да се научи да бъде добър губещ“, заяви Щук. „Беше ясно, че отломките на трасето са заплаха за спукване на гума на някой от останалите пилоти. Именно заради това излезе кола за сигурност.“

Според Щук, Фетел трябвало да бъде много внимателен в заключенията си, за да не бъде обвинен в неспортсменско поведение. Пилотът на Ред Бул заяви след отпадането си, че според него излизането на кола за сигурност е било излишно.

„Не смятам, че карането зад сейфти кара е било причина за повредата в колата на Ред Бул. Ако бе така, другите коли също щяха да получат повреди. Ако RB8 прегрява зад кола за сигурност, значи е била проектирана погрешно.“