Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Доближихме представянето си в Барселона

Шумахер: Доближихме представянето си в Барселона

48
0
Михаел Шумахер

В петъчните тренировки на Сепанг Мерцедес се доближи повече до доброто си темпо в Барселона, отколкото до слабото представяне в Мелбърн, убеден е пилотът на екипа Михаел Шумахер.

Германецът завърши деня на пета позиция в подреждането с времената, а неговият съотборник остана седми. Отборът нямаше особени проблеми в двете занимания и наблегна на тестове на аеродинамиката, изучаването на работата на меките и твърди гуми Пирели и намирането на различни настройки за очакваното променливо време в Малайзия.

– Записахме добър ден тук. Определено направихме стъпка напред в правилната посока и вече сме по-близо до нивото си от Барселона, отколкото до това в Мелбърн. В двете сесии опитахме доста неща и изглежда ще можем да направим още подобрения. Аеродинамиката ни и системата KERS работеха много добре, а се надявам, че има още какво да покажем, каза Шумахер.

Вторият пилот на Мерцедес Нико Розберг се присъедини към мнението на трикратния победител в Малайзия за ползотворния ден на екипа.

– Все още има някои въпроси за разрешаване, но смятам, че сме по-близо до желаното темпо. Вече гледаме към квалификациите и се надявам, че утре ще успеем да направим още една стъпка напред, заяви младият германец.