Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер е стабилен, няма промяна в състоянието му

Шумахер е стабилен, няма промяна в състоянието му

64
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер остава стабилен, без промяна в състоянието му, съобщи мениджърът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Сабине Кем.

Тя направи кратко изявление днес преди обяд и допълни, че няма да има пресконференция поради липсата на нова информация.

Състоянието на Михаел Шумахер бе наблюдавано през нощта и остана стабилно, както и тази сутрин. Добрата новина е, че няма нужда от пресконференция, тъй като няма значителни промени – каза Кем. – Съобщението е положително, но като цяло той все още е в критично състояние. Не правете някакви крайни изводи от тази информация. Няма да имаме представа през следващите 24 часа.

По-рано тя разясни, че инцидентът на германеца не се дължи на прекалено висока скорост. Шумахер падна при ски спускане във френския курорт Мерибел и удари главата си в камък. Лекарите от университетската болница в Гренобъл, където бе приет, заявиха, че каската му е спасила живота.

Михаел и групата с него са карали по нормален хълм. Той е помогнал на паднал приятел, попаднал е в дълбок сняг, ударил е камък, излетял е във въздуха и при падането е ударил главата си. Невероятно лош късмет, но няма общо със скоростта – допълни Кем.

Дегизиран като свещеник журналист пък се опита да се промъкне до болничната стая на Шумахер. Сабине Кем призна, че не й е хрумвало дори, че подобно нещо може да се случи. Нарушителят е бил изведен от сградата на болничното заведение от охраната, след като е бил разкрит.

Хирургът Жерар Сайан – приятел на германеца и шеф на здравния институт на ФИА – помоли във връзка с този случай, както и с неимоверно високия интерес към Михаел, за проява на разбиране:

В името на Корина (съпругата на Шумахер – б.р.) ви моля да не ни притискате. Нито нас, нито семейството. Най-доброто, което можете да сторите, за да му помогнете да спечели тази трудна битка, е да оставите лекарите на мира. Не крием нищо.