Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Фетел вече има три титли, защо да не може да ги...

Шумахер: Фетел вече има три титли, защо да не може да ги направи седем?

20
0
Михаел Шумахер,Себастиан Фетел

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер заяви, че сънародникът му Себастиан Фетел може да достигне неговия рекорд от титли в Гран при.

Бившият пилот на Ферари и Мерцедес бе първата голяма звезда, потвърдила участие в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите, което ще проведе в Банкок (Тайланд) на 14 и 15 декември. Шумахер и Фетел са непобедими в купата на нациите от програмата на демонстрационните бягания – те имат шест успеха в това състезание.

Ако трябва в момента да посоча един човек (с шанс да вземе титлата в F1 този сезон), то това трябва да е Себастиан, тъй като отборът му като цяло разполага с най-силния пакет. Що се отнася до рекордите, то те съществуват, за да бъдат подобрявани. Аз сторих точно това. Той вече има три титли, защо да не може да ги направи седем? – коментира Михаел в интервю за белгийска телевизия.

44-годишният пилот, който живее в Швейцария, обясни също така, че F1 надпреварите не му липсват:

Карането на болид от Формула 1 със сигурност е удоволствие. От време на време все още ми се отваря възможност да го правя, но ако искаш да участваш в първенството вече не е става дума за забавление, а за сериозна работа. Това вече не е моята цел. Дали ми липсва много? Не, въобще. Хората понякога забравят, че аз имах и друг живот, дори когато бях във Формула 1. Така че сега битието ми извън спорта е малко по-интензивно. Все още карам много каргинг – това е „старата“ ми любов. Бях и зад волана на един Мерцедес AMG SLS GT3 – това беше чудесно изживяване. Определено е много различно в сравнение с времето, когато се състезаваш всеки втори уикенд. Забавно е как всички си мислят, че ми е необходим адреналин, за да съм щастлив. Всъщност прилив на адреналин, докато си в F1 болид, може да означава проблеми. Колкото по-спокоен си в колата, толкова по-добре, като това важи и за мотоциклетите, и за други неща. При всички тях това, което ми харесва най-много, е да намеря границата, да я достигна и все още да контролирам ситуацията.

Междувременно Шумахер подписа и нова лична сделка с Deutsche Vermogensberatung. Договорът на седемкратния шампион е до 2020 г. и е на стойност 21 милиона евро.

Главният изпълнителен директор на финансовата компания професор доктор Райнфрайд Пол заяви, че през годините работа с легендарния пилот са били изградени уникални връзки и специално лично отношение.