Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг: Гран при на Германия е специална за всички ни

Шумахер и Розберг: Гран при на Германия е специална за всички ни

49
0

– Едно нещо е абсолютно сигурно: без значение от колко време си в спорта, винаги е невероятно вълнуващо да излезеш пред родната си публика – бе категоричното изявление на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер преди домашния му старт в Германия.

Германецът се завръща на Хокенхайм като титуляр в Мерцедес Гран при, след като реши да поднови кариерата си в Гран при, макар досега да не върви според очакванията поради ред причини.

– За първи път ще съм на това трасе като пилот на Мерцедес и нямам търпение да усетя тръпката. Да управлявам болида си пред нашата трибуна и пред служителите на компанията, приятели и съратници на Мерцедес-Бенц ще е емоционален момент. Ето защо ще съм още по-мотивиран да направя така, че да запомнят уикенда. По колата ще има някои нови неща, които се надявам да са стъпка напред – оптимистично допълни Шумахер.

Подобни чувства изпитва и съекипникът му Нико Розберг, който пък спечели място на почетната стълбичка на Силвърстоун за трети път този сезон.

– Аз съм немски пилот и затова Гран при на Германия винаги е била специална за мен, тази година всичко е още по-важно, тъй като съм част от екипа на Мерцедес-Бенц. Имам страхотни спомени от Хокенхайм, тъй като съм печелил там в малките категории. Именно на това трасе взех първата си победа със състезателен автомобил. Настроението наоколо винаги е невероятно, феновете са много ентусиазирани и създават невероятен шум по трибуните в района на стадиона! Фантастично е да се види колко много подкрепят германските състезатели – заяви Нико.

Той също бе категоричен, че харесва пистата, на която има няколко добри възможности за изпреварване.

– А да пристигна за домашната ни надпревара след подиума на Силвърстоун, е още по-важно за мотивацията на всички ни. Ще продължим да се трудим здраво, за да подобрим представянето си и да направим наистина силен уикенд – допълни Розберг.