Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер има голям принос за успехите на Мерцедес, твърди Волф

Шумахер има голям принос за успехите на Мерцедес, твърди Волф

2587
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер, снимка Мерцедес

Михаел Шумахер има голям принос за успехите на Мерцедес в последните 6 години във Формула 1. Това твърди шефът на Сребърните стрели Тото Волф.

7-кратният шампион кара за заводския тим на немския концерн от 2010 до 2012 г. и бе част от изграждането на екипа. А той доминира от 2014 г. насам и спечели всички титли при пилотите и конструкторите.

Днес Шумахер има рожден ден и става на 51 години. За жалост след тежкото му падане на ски в края на 2013 г. официална информация за състоянието му рядко се появява.

„Михаел има голям принос за успехите на Мерцедес“, каза Волф пред Motorsport-Total. „Ако Браун GP не съществуваше, и без визията на Норберт Хауг за това как трябва да изглежда тима, и без Михаел като пилота звезда, нашата успешна история също нямаше да я има.

Промяната във възприятието за нашия проект на борда на директорите се случи в края на 2012 г. и в началото на 2013 г. Тогава аз бях още външен за Мерцедес човек. От компанията ме попитаха дали с настоящите си ресурси и организация ще могат да спечелят шампионата.

Имаше разминаване между очакванията и това, което реално бе възможно. През 2013 г. имаше увеличение на бюджета. Казах им, че за онзи сезон реалистично е класиране между 3-о и 6-о място. А с новите правила за 2014 г., вече ще можем да се борим за шампионата.”