Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер не съжалява за връщането си във Формула 1

Шумахер не съжалява за връщането си във Формула 1

73
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер не съжалява за връщането си във Формула 1, въпреки че не се радва на успехи като във Ферари, заяви самият пилот. 43-годишният седемкратен световен шампион има един подиум досега – в тазгодишната Гран при на Европа във Валенсия. Той обаче сподели пред немския вестник Билд ам Зонтаг, че никога не е поставял под въпрос решението си да се състезава отново в Гран при.

– И досега не съжалявам за връщането си в спорта. Имаше и добри моменти – сподели той.

Последната победа на германеца бе в Китай през 2006 г. Той държи рекорда за най-много успехи в F1 надпревари – 91, следван от Ален Прост (51), Аертон Сена (41), Найджъл Менсъл (31), Фернандо Алонсо (30) и т.н. Шумахер заяви, че би било жалко, ако не постигне победа през втората си кариера, но отново не каза нищо относно бъдещето си. Договорът му с Мерцедес изтича в края на настоящия сезон и не е ясно дали ще остане в F1 или ще си тръгне.

Шумахер разкри също така, че в продължение на години не близвал алкохол, защото смятал, че ще стане по-бавен. В крайна сметка открил, че може да изпие една бира и все пак да продължи да печели!

Следващия уикенд в Белгия Шумахер ще стане едва вторият пилот в историята на Формула 1 с 300 старта в кариерата си. Той заяви, че ще отпразнува постижението с отбора на любимата си писта Спа-Франкоршамп, където миналия сезон отбеляза 20-ата годишнина от идването си в Гран при.