Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер на върха в дъжда на първата свободна тренировка

Шумахер на върха в дъжда на първата свободна тренировка

28
0
Шумахер

При температури на въздуха и асфалта от около 18 градуса и проливен дъжд протече първата свободна тренировка в Южна Корея. Михаел Шумахер с болид на Мерцедес успя да се справи най-добре с тези условия и постигна първо време. На втора позиция завърши двукратният световен шампион Себастиян Фетел от Ред Бул, а на трета и четвърта позиция се наредиха пилотите на Форс Индия, Пол ди Реста и Адриян Сутил.

Голяма част от пилотите направиха само по една инсталационна обиколка и останаха в бокса през цялата сесия. Прогнозите за утре и други ден са за слънчево време и именно това бе причина те да не тренират.

Голяма част от сесията премина в чакане условията на пистата да се подобрят. След като стана ясно, че това едва ли ще стане, състезателите започнаха да излизат на трасето около час след началото. Мократа писта стана причина за доста излитания, за щастие без последствия. Първо Михаел Шумахер за малко не се удари в мантинелите при влизането си в бокса. Световният шампион Себастиян Фетел също имаше известни проблеми и за малко, подобно на тренировката в Япония, да паркира в мантинелите.

Пилотите на Ферари, Рено, както и Дженсън Бътън от екипа на Макларън се задоволиха с кратки излизания и дори не записаха времена. Най-усърдни пък бяха в екипа на HRT, където Даниел Рикиардо и Нараин Картикеян направиха по 14 обиколки, като и за двамата това бе първо излизане на пистата в Южна Корея. Жан-Ерик Верне, заместил Хайме Алгерсуари в болида на Торо-Росо кара за първи път въобще в Гран при уикенд и се класира 13-и.