Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер предпазлив преди Австралия

Шумахер предпазлив преди Австралия

38
0

Световният шампион Михаел Шумахер е доста предпазлив в прогнозите си за първия старт от сезон ’05. Звездата на Ферари защити в последните си изявления решението на отбора да започне годината с модифициран автомобил, а не с новото F2005:

Сега сме с по-старата кола, за която обаче съм сигурен, че мнозина биха искали да имат на разположение. Въпреки това с нетърпение очаквам новия болид. Смятам, че ще сме конкурентноспособни, но може би няма да сме на първа редица.

Михаел обаче не бе особено притеснен от евентуалното изоставане на екипа в първия старт за годината и с огромно удоволствие участва в организиран от Водафон мач по плажен волейбол. Той и съотборникът му Рубенс Барикело бяха в противникови отбори. Двамата пилоти разполагаха с подкрепата на австралийските звезди в този спорт Потхърст, Крокър, Кук и Джури, които са олимпийски шампионки.

Тимът на Михаел спечели мача и в радостта си Потхърст и Крокър дори го вдигнаха на ръце!

Междувременно вчера Лука Бадоер приключи първите тестове на новото Ферари F2005 на Муджело. Моделът дебютира на 1 март. В доста студено време (-3 градуса) италианският пилот на Скудерията направи 61 тура (9 на късата версия на пистата) с най-добро време 1:22.210 мин. Неофициалният рекорд на трасето е 1:18.704 мин.

Вчера Бадоер продължи работата по развитието на F2005, като навъртя 107 обиколки с най-добро време 1:21.575 мин.