Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер признава, че в момента не е на нивото на Розберг

Шумахер признава, че в момента не е на нивото на Розберг

38
0

Михаел Шумахер призна, че в момента не се представя на нивото на съотборника си Нико Розберг, но въпреки това е уверен, че ситуацията ще се подобри.

До момента Шуми бе победен 10 пъти от младия си сънародник и изостава доста от него и в генералното класиране.

„Разглеждам всичките подробности. Вярно е – със сегашното поведение на автомобила аз не карам на нивото на Нико, поне не в квалификациите. В състезанията нещата са доста сходни. Знам идеално как мога да променя този факт и работя върху това.

Вярно е, че всеки пилот си има собствен стил на каране и трябва да работиш с тима, за да се почувстваш комфортно с дадения пакет. Постигнах това с Ферари, но то не се случва за една нощ. Не е тайна, че в момента характеристиките на нашата кола не ми подхождат. Сега зависи от нас да променим това. После ситуацията ще бъде различна.

Завърнах се, защото харесвам това, което правя и защото вярвам, че съм способен да постигна целта си – да спечеля титлата. Трябва да приема, че ще трябва време за това. Естествено всички в тима вярвахме, че ще бъдем по-конкурентноспособни този сезон, но за съжаление не се случи точно така“, обясни 7-кратният световен шампион в интервю за официалния уебсайт на Формула 1.