Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер с десет места назад в Япония

Шумахер с десет места назад в Япония

80
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Сингапур

Михаел Шумахер бе наказан с връщане на десет места назад спрямо спечелената позиция в квалификацията за Гран при на Япония. Мярката бе предприета, след като германският пилот на Мерцедес се заби в колата на Жан-Ерик Верн от екипа на Торо Росо след първото рестартиране на състезанието днес. Инцидентът между двамата доведе до излизането за втори път на сейфти кар.

Шумахер се извини за случилото се веднага още на самата писта на Верн, който от своя страна не изглеждаще особено ядосан от случилото се. Но въпреки че рекордьорът по титли във Формула 1 предполагаше, че случилото се е въз основа на технически проблеми, комисарите на ФИА прецениха, че се налага накзание с връщане с десет позиции.

Все още няма излязло решение за случилото се между Себастиян Фетел и Дженсън Бътън по време на първата фаза с кола за сигурност на пистата. Тогава пилотът на Макларън за малко не се заби в бодида на Ред Бул, след като Фетел спря рязко. И двамата състезатели бяха на 40-минутно изслушване след състезанието.