Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер с трети полпозишън на Индианаполис

Шумахер с трети полпозишън на Индианаполис

39
0

Михаел Шумахер спечели снощи третия си пореден полпозишън за Гран при на САЩ. Състезанието се провежда от 2000 г. и единствено германецът е заставал на първа позиция досега.
Задоволството от квалификацията за Ферари бе пълно, след като Рубенс Барикело стана втори. Трети е Дейвид Култард (Макларън), който в самия край на сесията изпревари с 1 хилядна от секундата Хуан Пабло Монтоя.
Михаел направи първото си излизане в средата на квалификацията, но направи грешка в бързата си обиколка и предпочете да се прибере. Най-доброто време, с което спечели полпозишъна, той регистрира при втората си серия.
Изненадата на тренировката бе Жак Вилньов. В сутрешните сесии той бе едва 13-ти и подобрението му в квалификацията бе забележително. Канадецът се пребори за тази позиция в конкуренцията на Ярно Трули и Джанкарло Фисикела, които останаха съответно осми и девети.
Разочарованието пък бе Еди Ървайн. Уикендът започна многообещаващо за пилота на Ягуар, но вчера той не успя да се справи с условията и се класира назад. Ирландецът твърдеше, че причината за неуспеха му са гумите Мишлен.