Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер щастлив от поведението на MGP W01

Шумахер щастлив от поведението на MGP W01

45
0

– Чувството при завръщането ми на тази писта е невероятно – истинско забавление и страхотно предизвикателство – бе искреното признание на Михаел Шумахер след първите свободни сесии за Гран при на Япония на Сузука.

Седемкратният световен шампион е рекордьор по победи на това трасе, изиграло важна роля в кариерата му и има великолепни спомени от там. Той явно се чувства и по-удобно в своя Мерцедес MGP W01, след като днес успя да изпревари съотборника си Нико Розберг в класирането, нареждайки се осми.

– Винаги съм обичал Сузука и в частност първия сектор. Ако преминеш тази част правилно, останалото не е толкова трудно. Доволен съм от днешните тренировки, тъй като автомобилът изглежда върви по-добре от очакваното, а и нямах никакви реални проблеми. Затова сега се надявам на чиста квалификация и ще се опитаме да постигнем максимума – допълни Шумахер.

С 11-о време остана Розберг, който имаше значително повече грижи от съекипника си. Сутринта загуби време заради проблем със скоростната кутия, а и като цяло не бе особено щастлив от поведението на болида си.

– Имаше сериозна нестабилност в предната част, като още не сме установили причината за нея. Нещата започнаха да се получават с меките гуми, а това ме обнадежди, че ще направя прогрес утре – обясни Нико, според когото очакваният утре дъжд ще направи ситуацията още по-интересна.