Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер ще остане в F1 за 2013 г,. твърди Кристиан Данер

Шумахер ще остане в F1 за 2013 г,. твърди Кристиан Данер

53
0
Михаел Шумахер

Бившият пилот от Формула 1 Кристиан Данер твърди, че Михаел Шумахер ще остане във Формула 1 за сезон 2013 г.

Участвалият в близо 40 старта в средата и края на 80-те години на ХХ век състезател сега е телевизионен коментатор в RTL и информацията му гласи, че седемкратният световен шампион е постигнал споразумение с тима си Мерцедес.

Шумахер сключи при завръщането си в спорта през 2010 г. тригодишен контракт, който изтича в края на настоящия сезон. До момента няма индикация за каквото и да е решение от двете страни, като нееднократно бе повторено, че не се бърза.

Съмнявам се, че ще има официално изявление на Спа – заяви наскоро моторспорт вицепрезидентът на Мерцедес Норберт Хауг в отговор на поредния въпрос за бъдещето на Михаел.

Според слуховете пилотът може да сключи нов договор за две години. Той обаче отказа да обсъжда дали ще остане в спорта и в последните си коментари, като същевременно бе категоричен, че възрастта не го притеснява. В момента Шумахер е на 43 години и е най-възрастният състезател в падока. Педро де ла Роса (Испания Рейсинг) е на 41, а Марк Уебър (Ред Бул) – на 36.

Най-възрастният пилот, стартирал в надпревара от F1, е Луи Широн – на 55 години 9 месеца и 19 дни в Гран при на Монако през 1955 г.