Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер ще замени Маса

Шумахер ще замени Маса

55
0

Още една голяма бомба избухна в днешния ден – след изявлението на БМВ излезе и още едно – на Ферари , които анонсираха, че Михаел Шумахер ще седне в болида на Фелипе Маса за Гран при на Европа, както и в следващите състезания, в които Маса няма да може да вземе участие.

Само за няколко дни слуховете се разразиха дотолкова, че в един момент за мястото на бразилеца се спрягаха 13 имена, между които и това на 7-кратния световен шампион, чийто мениджър – Вили Вебер, обаче категорично опроверга възможността за завръщане на германеца.

„Казахме и преди, че е възможно Михаел Шумахер да се завърне, за да ни помогне“, заяви в официално изявление шефът на комуникациите в Скудерията – Лука Колаяни.

За последно Шумахер участва в Гран при през 2006-та година, като тогава той спечели 7 победи за сезона и стана вицешампион след Фернандо Алонсо.

„Скудерия Ферари Марлборо смята да сложи Михаел Шумахер в колата на Фелипе Маса, докато бразилският пилот е в състояние отново да се състезава.

Михаел Шумахер заяви, че е готов и в следващите няколко дни той ще се подложи на специфична тренировъчна програма, в края на която ще бъде дадено потвърждение за участието му в шампионата с ефект от европейската Гран при на 23-ти август“, се казва в изявлението на тима.